Boğatepe köyü Hayvancılık, Sütçülük ve Peynircilik ile iştikal etmektedir. Yaklaşık- toplamda 52 bin dönüm arazisi olup bu toplamın 30 bin dönüme yakını özel mülkiyet ve kalan kısmı mera olarak kullanılmaktadır. Hayvanlar meralarda yetişen 650 civarında değişik bitki ve çiçek ile beslenmekte, kış aylarındada kurutulmuş balya yapılarak toplanan bitki ve çiçeklerle beslenmektedir.
Boğatepe Köyünde yaklaşık 130 yıldır Gravyer peynirininin temel üretim merkezidir. Kars Kaşarı bölgenin flora zenginliği nedeni le ünlenmiş ve tanınmıştır, aynı zamanda köyde üretimi yapılan özellikle gravyer ve kaşar tüm peynirlerin rakım yüksekliği yani doğal klima etkisi nedeni ile kuzey rüzgarları ile fermente olması probiyotık zengini ürünlerin çıkmasına neden olmaktadır. Boğatepe köyü nesillerden beri bir çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Ata buğdayları ile elde edilen unlardan Kavulca, Kırmızı buğdaydan yapılan Erişte, Köy Makarnası, Hangel, Köyümüzde beslenen hayvanlarımızın etinden yapılan kavurma-sucuk, misafirlerimize ikram edeilen köy kahvaltısı, köy tavuğu ve kazı, et yemekleri, tıbbi ve aromatic bitkilerin kurutulması (35 civarında tibbi bitki), saklanması için kurutma atölyeleri mevcut olup üretim devam etmektedir. Halıcılık ve el sanatları kadınlarımız tarafından yapılmaktadır.
Ata topraklar, geçmişten gelen Gelenek, Kültür ve miras en önemlisi de kimyasal kullanılmayan topraklarımızın gelecek nesillere aktarılmasıdır. Ekolojik dengeye uyumlu doğal gıda üretimi yapılmaktadır.
2007 yılında faaliyete başlayan Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği, Dünyada iki tane olan Türkiye’de ilk ve tek olan Eko Müzeyi hizmete sunmuştur. Pandemi öncesi köye gelen ziyaretçi sayısı 30.000 civarındadır. Söz konusu ziyaretçiler peynir mandıralarını, Eriştehane ve bitki kurutma atölyelerini gezmektedirler. Yaz aylarında, bisiklet turları, at binme turları, yürüyüşler yapılarak bitki türlerini tanıma, toplama, kurutma ve kullanma yöntemleri hakkında bilgi verilmektedir. Kış aylarında kızak turları yapılmaktadır.
Ailesi ile konaklama yapmak isteyen misafirlerimiz evlerde kalarak köy yaşantısının tadını çıkarmaktadır. Bir gecede 50 kişi kapasiteli konaklama, 100 civarında kahvaltı ve yemek ikramları yapılabilmektedir. Eko Turizim faaliyetleri yapılan köyde öncelikler Kırsalda yaşayan Kadının sosyalleşmesi, ekonomiye katkısı, evdeki söz hakkı, geliştirilmesi, bilinçlendirilmesi ön plana alınmış olup tamamen gönüllü olarak gelen eğitmenlerimiz tarafından Fransızca eğitimi, Doğadaki bitkileri tanımak, iletişim, sofra düzeni ve hijyen eğitimleri verilmiştir.
Şehir merkezi ne 40km uzaklıkta olan köyümüze ulaşım toplu taşıma ve şahsi araçlarla kolaylıkla gelinmektedir. Sağlık hizmetleri merkezden alınmaktadır. Okur yazar oranı oldukça yüksek olup yeni nesil Üniversitede okuyan/mezun durumundadır.